Kančí filet s meruňkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kančí filet s meruňkami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26670 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Kančí pečeně |
125 ml | Koňak Armaňak |
20 g | Máslo čerstvé |
25 g | Med včelí |
125 g | Meruňky sušené |
10 ml | Olej rostlinný |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
150 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 140,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Med včelí, Meruňky sušené, Olej rostlinný, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kančí pečeně, Koňak Armaňak, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kančí filet s meruňkami postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme filety, osušíme a zbavíme přebytečného tuku a blány, opepříme. |
2 | Meruňky nakrájíme na kousky a marinujeme v koňaku. |
3 | Na pánvi rozpustíme máslo a řízky osmažíme z obou stran asi 5 minut. Maso osolíme, vyjmeme a uchováme zakryté v teple. |
4 | Meruňky necháme okapat, tekutinu zachytíme a smícháme s vypečenou šťávou. Přidáme med, kyselou smetanu a prohřejeme, ale nevaříme. Filety upravíme s meruňkami a omáčkou. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou růžičková kapusta a vařené brambory.