Zajíc v dýňové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zajíc v dýňové omáčce
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26671 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Badyán |
120 g | Cibule |
60 g | Datle |
300 g | Dýně |
10 g | Majoránka |
10 g | Margarín |
10 g | Pepř červený celý |
300 g | Pomeranče |
5 g | Sůl |
900 g | Zaječí kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 119,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,1mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Datle, Dýně, Majoránka, Pepř červený celý, Pomeranče, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Badyán, Margarín, Zaječí kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zajíc v dýňové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Majoránku omyjeme, otřepáním osušíme a nasekáme. Maso osmažíme v margarínu. Osolíme, opepříme, posypeme majoránkou a dusíme asi 30 minut. |
2 | Dýni oloupeme, odstraníme vnitřní vlákna a dužinu nakrájíme. Cibuli oloupeme a nasekáme. Dýni vaříme asi minut se šťávou ze 2 pomerančů, s cibulí a badyánem. Vyjmeme. Zbylý pomeranč oloupeme na dílky, datle vypeckujeme a nakrájíme na tenké plátky. |
3 | Dýni rozmixujeme a smícháme s datlemi a pomerančem. Maso vyjmeme, nakrájíme a upravíme na talíře. Dýňovou omáčku vmícháme do šťávy a podáváme k masu. |