Kančí pečeně s jablečným zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kančí pečeně s jablečným zelím
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26672 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
20 g | Celer - nať |
150 g | Cibule |
300 g | Jablka |
1000 g | Kančí pečeně |
20 ml | Olej slunečnicový |
1,5 kávová lžička | Pepř bílý celý |
5 g | Sůl |
1 l | Voda pitná |
400 g | Zelenina kořenová |
500 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 154,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 125,4mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,3mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Jablka, Olej slunečnicový, Pepř bílý celý, Sůl, Voda pitná, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Kančí pečeně, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kančí pečeně s jablečným zelím postup přípravy receptu:
1 | Dvě cibule a kořenovou zeleninu nakrájíme na kousky. Ve velkém hrnci s asi litrem vody povaříme s bobkovými listy, zrníčky pepře a celerovými listy, cibulí a kořenovou zeleninou. Po chvíli vložíme kančí krkovičku, osolíme a vaříme do změknutí. |
2 | Krkovičku vyjmeme, uvolníme od kosti, nakrájíme na silné plátky a vložíme zpět do nálevu. Poslední cibuli oloupeme a odložíme stranou. |
3 | Oloupeme 2 jablka, odstraníme jádřince a dužinu se zbytkem cibule najemno nakrájíme. Osmažíme na oleji, přidáme kyselý zelí a vaříme asi 20 minut. Zbylé jablko omyjeme, vykrojíme jádřinec a dužinu nakrájíme na plátky. Zelí upravíme na talíře s plátky masa a jablka a podáváme. |