Recept

Vepřová žebírka s omeletou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 26673
Kategorie: Maso

Ingredience

400 g Hranolky
60 g Máslo čerstvé
125 ml Mléko polotučné
160 g Mouka polohrubá
4 ks Okurky nakládané
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
4 ks Vepřová žebra

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 658 kcal
Kilojoule 2 752kJ
20% Sacharidy 73 g
44% Tuky 33 g
221% Sodík 4 g
34% Bílkoviny 19 g

Vepřová žebírka s omeletou postup přípravy receptu:

1

Žebírka naklepeme, ochutíme pepřem, solí, u kosti trochu nařízneme a usmažíme na rozehřátém másle z obou stran. Maso vyndáme z pánve a udržujeme teplé.

2

V pánvi rozehřejeme ještě lžíci čerstvého másla, přisypeme porci hranolků, které orestujeme ze všech stran. V hrnku rozkvedláme vejce, přimícháme k němu 3 lžíce mléka, špetku soli, pepře a 2 lžíce mouky. Touto směsí zalijeme hranolky v pánvi a počkáme, až vejce ztuhne. Omeletu s hranolkami položíme na talíř a navrch upravíme usmažené žebírko. Tento postup ještě třikrát zopakujeme.

3

Podáváme ozdobené plátky kyselé okurky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept