Jednoduchý recept

Zaječí hřbet na houbách

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 26675

Ingredience

60 g Cibule
250 g Houby čerstvé
250 ml Hovězí vývar základní
100 g Margarín
80 g Máslo čerstvé
2 cl Sherry brandy
150 g Slanina vepřová
20 g Smetana 12% (konzumní)
250 ml Víno červené
800 g Zaječí maso

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 764 kcal
Kilojoule 3 196kJ
3% Sacharidy 9 g
68% Tuky 51 g
38% Sodík 753 mg
94% Bílkoviny 53 g

Zaječí hřbet na houbách postup přípravy receptu:

1

Houby očistíme a nadrobno nakrájíme. Cibuli oloupeme a nasekáme.

2

Margarín rozehřejeme v pánvi. Zaječí hřbet protkneme slaninou a položíme prošpikovanou stranou dolů do tuku. Smažíme asi 7 minut, pak ho obrátíme a smažíme dalších 7 minut. Během opékání často poléváme vypečenou šťávou. Maso vyjmeme a uložíme do tepla.

3

Ve druhé pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla, přisypeme cibuli s houbami a osmažíme. Směs s vývarem přidáme do vypečené šťávy a za stálého míchání přivedeme k varu. Omáčku necháme trochu zhoustnout.

4

Omáčku zjemníme smetanou, vínem a sherry a znovu povaříme. Maso nakrájíme a uvolníme od kosti. Podáváme s houbami a omáčkou.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou špecle nebo těstoviny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept