Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 160 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 130 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 26677
Kategorie: Maso

Ingredience

10 g Citronová kůra
1300 g Jelení maso
75 g Máslo čerstvé
10 g Mouka sójová plnotučná
5 g Paprika mletá sladká
5 g Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
10 g Provensálské koření
750 g Slanina vepřová
5 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
300 ml Vývar z hovězích kostí
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 1,003 kcal
Kilojoule 4 196kJ
2% Sacharidy 8 g
101% Tuky 76 g
83% Sodík 2 g
123% Bílkoviny 69 g

Plněná jelení roláda postup přípravy receptu:

1

Z větší části masa vytvoříme velký plát, který osolíme, opepříme a potřeme paprikou. Petrželku jemně nasekáme. Na náplň nakrájíme zbytek masa a uzenou slaninu na kostičky. Na pánvi osmažíme 2/3 slaniny, přidáme maso, 3 lžíce nasekané petrželky a smažíme asi 5 minut. Přilijeme vývar, osolíme a maso podusíme doměkka. Zbytek petrželky odložíme stranou.

2

Po zchladnutí maso a housku umeleme v mlýnku na maso. Vše prohněteme s vejcem a 50 g másla utřeného do pěny. Ochutíme pepřem, citrónovou kůrou a provensálským kořením. Plát masa naplníme připravenou směsí srolujeme a zavážeme kuchyňskou nití.

3

Zbývající slaninu osmažíme, do tuku vložíme roládu a zbytek másla a vše podusíme pod pokličkou doměkka asi 2 hodiny.

4

Roládu vyjmeme a nakrájíme na plátky. Vypečenou šťávu přivedeme k varu, lehce zahustíme moukou a ochutíme. Jelení roládu podáváme s omáčkou ozdobenou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept