Plněná jelení roláda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 160 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněná jelení roláda
Celkový čas: | 160 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 130 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26677 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 g | Citronová kůra |
1300 g | Jelení maso |
75 g | Máslo čerstvé |
10 g | Mouka sójová plnotučná |
5 g | Paprika mletá sladká |
5 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
10 g | Provensálské koření |
750 g | Slanina vepřová |
5 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
300 ml | Vývar z hovězích kostí |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 327,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 533,6mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,9mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Jelení maso, Paprika mletá sladká, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka sójová plnotučná, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Provensálské koření, Vývar z hovězích kostí , Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněná jelení roláda postup přípravy receptu:
1 | Z větší části masa vytvoříme velký plát, který osolíme, opepříme a potřeme paprikou. Petrželku jemně nasekáme. Na náplň nakrájíme zbytek masa a uzenou slaninu na kostičky. Na pánvi osmažíme 2/3 slaniny, přidáme maso, 3 lžíce nasekané petrželky a smažíme asi 5 minut. Přilijeme vývar, osolíme a maso podusíme doměkka. Zbytek petrželky odložíme stranou. |
2 | Po zchladnutí maso a housku umeleme v mlýnku na maso. Vše prohněteme s vejcem a 50 g másla utřeného do pěny. Ochutíme pepřem, citrónovou kůrou a provensálským kořením. Plát masa naplníme připravenou směsí srolujeme a zavážeme kuchyňskou nití. |
3 | Zbývající slaninu osmažíme, do tuku vložíme roládu a zbytek másla a vše podusíme pod pokličkou doměkka asi 2 hodiny. |
4 | Roládu vyjmeme a nakrájíme na plátky. Vypečenou šťávu přivedeme k varu, lehce zahustíme moukou a ochutíme. Jelení roládu podáváme s omáčkou ozdobenou petrželkou. |