Grilovaná treska s listovým špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaná treska s listovým špenátem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26678 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
50 g | Hrozinky |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
4 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
50 g | Oříšky piniové |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
500 g | Špenát listový čerstvý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
800 g | Treska aljašská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 74,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 71,9mg |
Vitamín E | 5,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Hrozinky, Oříšky piniové, Rajčata, Špenát listový čerstvý, Sůl, Treska aljašská mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaná treska s listovým špenátem postup přípravy receptu:
1 | Na suché pánvi orestujeme oříšky, dokud nezezlátnou. Pánví občas potřeseme, aby se oříšky restovaly rovnoměrně. |
2 | V misce necháme v horké vodě máčet hrozinky. Poté vodu slijeme a hrozinky dáme okapat. |
3 | V hlubším rendlíku na oleji restujeme přibližně dvě minuty česnek. Poté ho odstraníme a na olej vložíme opraný špenát a dusíme pod poklicí za občasného míchání. Po pěti minutách přidáme okapané hrozinky a opražené oříšky a vaříme bez přikrytí, abychom vyvařili všechnu tekutinu. Hotový špenát ochutíme solí a pepřem podle potřeby a držíme ho pod pokličkou na teple. |
4 | Předehřejeme si gril a deset minut pod ním grilujeme plátky ryby, které jsme potřeli olejem, osolili a opepřili. Maso je hotové, pokud se začne rozpadat. |
5 | Na talíře rozdělíme připravený špenát a na něj položíme plátky tresky. Hned podáváme obložené měsíčky citronu a čtvrtkami rajčat. |