Recept

Grilovaná treska s listovým špenátem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 26678
Kategorie: Maso

Ingredience

3 stroužek Česnek
1 ks Citrony
50 g Hrozinky
1 polévková lžíce Olej olivový
4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
50 g Oříšky piniové
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
500 g Špenát listový čerstvý
0,5 kávová lžička Sůl
800 g Treska aljašská

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 411 kcal
Kilojoule 1 720kJ
6% Sacharidy 23 g
25% Tuky 19 g
17% Sodík 345 mg
76% Bílkoviny 43 g

Grilovaná treska s listovým špenátem postup přípravy receptu:

1

Na suché pánvi orestujeme oříšky, dokud nezezlátnou. Pánví občas potřeseme, aby se oříšky restovaly rovnoměrně.

2

V misce necháme v horké vodě máčet hrozinky. Poté vodu slijeme a hrozinky dáme okapat.

3

V hlubším rendlíku na oleji restujeme přibližně dvě minuty česnek. Poté ho odstraníme a na olej vložíme opraný špenát a dusíme pod poklicí za občasného míchání. Po pěti minutách přidáme okapané hrozinky a opražené oříšky a vaříme bez přikrytí, abychom vyvařili všechnu tekutinu. Hotový špenát ochutíme solí a pepřem podle potřeby a držíme ho pod pokličkou na teple.

4

Předehřejeme si gril a deset minut pod ním grilujeme plátky ryby, které jsme potřeli olejem, osolili a opepřili. Maso je hotové, pokud se začne rozpadat.

5

Na talíře rozdělíme připravený špenát a na něj položíme plátky tresky. Hned podáváme obložené měsíčky citronu a čtvrtkami rajčat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept