Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 26679
Kategorie: Maso

Ingredience

120 g Cibule
10 g Citronová kůra
50 ml Citronová šťáva
20 g Cukr krupice
1 kávová lžička Jalovec
1200 g Jehněčí hřbet
2 kávová lžička Martell cognac
20 g Máslo čerstvé
3 g Nové koření mleté
40 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
50 ml Pomerančová šťáva
10 g Provensálské koření
50 g Slanina vepřová
60 ml Smetana ke šlehání 30%
125 g Strouhanka
5 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
350 ml Víno červené
40 ml Víno madeira
125 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

67% Kalorie 1,320 kcal
Kilojoule 5 525kJ
9% Sacharidy 33 g
123% Tuky 92 g
56% Sodík 1 g
106% Bílkoviny 59 g

Jelení hřbet s krustou postup přípravy receptu:

1

Maso okořeníme provensálským kořením a jalovčinkami a obložíme plátky špeku. Maso vložíme do pekáče špekem nahoru. Přidáme nahrubo nasekanou cibuli a v předehřáté troubě pečeme při 220 °C.

2

Po 20 minutách přilijeme vývar a červené víno, teplotu zmírníme na 175 °C a pečeme dalších 30 minut.

3

Vejce, strouhanku, cukr, máslo, nové koření, 3 lžíce červeného vína a koňak smícháme. Zapneme gril. Odstraníme plátky špeku. Pečeni hustě potřeme 3/4 strouhankové směsi a grilujeme v troubě asi 10 minut dozlatova. Vyjmeme a uložíme v teple.

4

Omáčku zbavíme tuku, přidáme červené víno, provensálské koření, zbytek strouhankové směsi, citronovou kůru a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Přidáme pomerančovou a citronovou šťávu, ochutíme solí a pepřem a zjemníme smetanou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept