Jelení hřbet s krustou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jelení hřbet s krustou
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26679 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
120 g | Cibule |
10 g | Citronová kůra |
50 ml | Citronová šťáva |
20 g | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Jalovec |
1200 g | Jehněčí hřbet |
2 kávová lžička | Martell cognac |
20 g | Máslo čerstvé |
3 g | Nové koření mleté |
40 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
50 ml | Pomerančová šťáva |
10 g | Provensálské koření |
50 g | Slanina vepřová |
60 ml | Smetana ke šlehání 30% |
125 g | Strouhanka |
5 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
350 ml | Víno červené |
40 ml | Víno madeira |
125 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 293,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 106,3mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr krupice, Jehněčí hřbet, Pomerančová šťáva, Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Martell cognac, Máslo čerstvé, Nové koření mleté, Olej olivový, Pepř černý mletý, Provensálské koření, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Smetana ke šlehání 30%, Víno madeira nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jelení hřbet s krustou postup přípravy receptu:
1 | Maso okořeníme provensálským kořením a jalovčinkami a obložíme plátky špeku. Maso vložíme do pekáče špekem nahoru. Přidáme nahrubo nasekanou cibuli a v předehřáté troubě pečeme při 220 °C. |
2 | Po 20 minutách přilijeme vývar a červené víno, teplotu zmírníme na 175 °C a pečeme dalších 30 minut. |
3 | Vejce, strouhanku, cukr, máslo, nové koření, 3 lžíce červeného vína a koňak smícháme. Zapneme gril. Odstraníme plátky špeku. Pečeni hustě potřeme 3/4 strouhankové směsi a grilujeme v troubě asi 10 minut dozlatova. Vyjmeme a uložíme v teple. |
4 | Omáčku zbavíme tuku, přidáme červené víno, provensálské koření, zbytek strouhankové směsi, citronovou kůru a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Přidáme pomerančovou a citronovou šťávu, ochutíme solí a pepřem a zjemníme smetanou. |