Jablkový koláč s calvadosem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablkový koláč s calvadosem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 2668 |
Ingredience
100 ml | Calvados |
370 g | Jablka |
200 g | Listové těsto |
50 g | Marcipánová hmota surová |
4 polévková lžíce | Marmeláda citronová |
4 polévková lžíce | Ořechy vlašské |
3 kávová lžička | Solamyl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
200 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 112,9mg |
Draslík | 132,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Ořechy vlašské, Vaječný žloutek slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Calvados, Listové těsto, Marcipánová hmota surová, Marmeláda citronová, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablkový koláč s calvadosem postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180C. |
2 | Jablka omyjeme, oloupeme, odstraníme jadřince, nakrájíme na kousky a pokapeme calvadosem. |
3 | Listové těsto rozválíme na plát a vyložíme jím dvě menší vymazané koláčové formy tak, aby přečnívalo přes okraj. Marcipánovou hmotu rozdrobíme, utřeme se žloutky, přidáme zakysanou smetanu a škrobovou moučku. Jablka rozdělíme na těsto, na ně naneseme marcipánovou hmotu, přečnívající okraje přeložíme na náplň a potřeme mlékem. |
4 | Pečeme asi 30minut. |
5 | Horký koláč potřeme směsí citronové marmelády smíchané s oříškovými lupínky, necháme vychladnout a podáváme. |
Poznámka
Listové těsto použijeme mražené nebo připravíme viz recept "Listové těsto"