Uzené maso pečené s hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uzené maso pečené s hráškem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 26680 |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
150 ml | Hovězí vývar základní |
200 g | Hrášek |
400 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
2 špetka | Kmín drcený |
60 g | Máslo čerstvé |
4 ks | Okurky nakládané |
2 špetka | Pepř černý mletý |
600 g | Vepřová uzená plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 108,0mg |
Draslík | 410,9mg |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Hrášek, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Kmín drcený, Okurky nakládané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vepřová uzená plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Uzené maso pečené s hráškem postup přípravy receptu:
1 | Uzené maso nakrájíme na plátky, opepříme, okmínujeme a potřeme prolisovaným česnekem. |
2 | Nakládaný hrášek scedíme, rozmixujeme a smícháme s čerstvým hráškem. Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na kousku másla. Pekáček vymažeme máslem. |
3 | Hráškovou hmotu vložíme do pekáčku, plátky ochuceného masa vmáčkneme do hrášku, posypeme orestovanou cibulkou, zakapeme rozpuštěným máslem a dáme zapéct. Pečeme 45 minut a podle potřeby po troškách podléváme vývarem. |
4 | Podáváme ozdobené nakládanými okurkami nebo čalamádou. |