Jednoduchý recept

Srnčí pečínka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 155 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 26682

Ingredience

20 g Brusinky
20 ml Citronová šťáva
7 ks Jalovec
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 ml Olej stolní
5 g Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
1500 g Srnčí kýta
5 g Sůl
500 ml Voda pitná
250 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 816 kcal
Kilojoule 3 414kJ
6% Sacharidy 23 g
45% Tuky 34 g
38% Sodík 760 mg
176% Bílkoviny 99 g

Srnčí pečínka postup přípravy receptu:

1

Špek nakrájíme na plátky dlouhé asi 4 cm a silné 0,5cm. Maso obložíme špekem. Osolíme a opepříme.

2

Rozehřejeme olej a maso ze všech stran osmažíme. Přidáme jalovčinky, postupně přilijeme 500 ml vody a maso v předehřáté troubě 90 minut při teplotě 220 °C. Asi 30 minut před koncem pečení odstraníme plátky špeku a maso zalijeme kyselou smetanou.

3

Pečeni vyjmeme, vypečenou šťávu zředíme trochou vody, povaříme a zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě. Přidáme brusinky, znovu prohřejeme a ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.

4

Srnčí pečeni nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept