Recept

Kančí hřbet v křenovém kabátku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 160 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 26683

Ingredience

3 ks Bobkový list
150 g Celer bulvový
5 stroužek Česnek
150 g Cibule
20 ml Citronová šťáva
10 g Cukr krupice
2000 g Kančí pečeně
40 g Křen
25 g Margarín
150 g Mrkev kořen
10 g Olej stolní
1 kávová lžička Pepř černý celý
5 g Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
5 g Sůl
300 ml Víno bílé
1 l Voda pitná
100 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 763 kcal
Kilojoule 3 194kJ
4% Sacharidy 13 g
37% Tuky 28 g
37% Sodík 737 mg
173% Bílkoviny 97 g

Kančí hřbet v křenovém kabátku postup přípravy receptu:

1

Kančí maso vykostíme a uložíme do chladu. Kosti a zeleninu smažíme v oleji asi 15 minut. Přidáme koření a víno a bez pokličky vaříme asi 15 minut. Přilijeme 1 l vody a zvěřinový fond pozvolna vaříme bez pokličky další 1 1/2 hodiny. Přecedíme a fond redukujeme tak dlouho, až zbude asi 500 ml. Vývar necháme zchladnout.

2

Špek rozmixujeme s nakrájeným křenem, pepřem a solí. Kančí hřbet potřeme směsí, přikryjeme pokličkou a uložíme na 12 hodin do chladu.

3

Troubu předehřejeme na 225 °C. Hřbet pečeme na mělkém plechu 15 minut.

4

Zvěřinový fond z předchozího dne ohřejeme. Zbytek křenu oloupeme a najemno nastrouháme. Fond a křen pečlivě promícháme se solí, cukrem, citronovou šťávou a smetanou a odložíme stranou.

5

Kančí hřbet zabalíme do alobalu a necháme uležet. Vypečenou šťávu zředíme trochou zvěřinového fondu a přilijeme do vývaru. Přidáme křenovou směs, okořeníme solí a pepřem.

6

Maso smažíme v horkém margarínu asi 3 minuty. Osolíme a opepříme, upravíme na talíře a podáváme s omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept