Kančí hřbet v křenovém kabátku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 160 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kančí hřbet v křenovém kabátku
Celkový čas: | 160 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26683 |
Ingredience
3 ks | Bobkový list |
150 g | Celer bulvový |
5 stroužek | Česnek |
150 g | Cibule |
20 ml | Citronová šťáva |
10 g | Cukr krupice |
2000 g | Kančí pečeně |
40 g | Křen |
25 g | Margarín |
150 g | Mrkev kořen |
10 g | Olej stolní |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
5 g | Pepř černý mletý |
100 g | Slanina vepřová |
5 g | Sůl |
300 ml | Víno bílé |
1 l | Voda pitná |
100 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 277,6mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 248,6mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,5mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Cukr krupice, Křen, Olej stolní, Pepř černý celý, Slanina vepřová, Sůl, Víno bílé, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kančí pečeně, Margarín, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kančí hřbet v křenovém kabátku postup přípravy receptu:
1 | Kančí maso vykostíme a uložíme do chladu. Kosti a zeleninu smažíme v oleji asi 15 minut. Přidáme koření a víno a bez pokličky vaříme asi 15 minut. Přilijeme 1 l vody a zvěřinový fond pozvolna vaříme bez pokličky další 1 1/2 hodiny. Přecedíme a fond redukujeme tak dlouho, až zbude asi 500 ml. Vývar necháme zchladnout. |
2 | Špek rozmixujeme s nakrájeným křenem, pepřem a solí. Kančí hřbet potřeme směsí, přikryjeme pokličkou a uložíme na 12 hodin do chladu. |
3 | Troubu předehřejeme na 225 °C. Hřbet pečeme na mělkém plechu 15 minut. |
4 | Zvěřinový fond z předchozího dne ohřejeme. Zbytek křenu oloupeme a najemno nastrouháme. Fond a křen pečlivě promícháme se solí, cukrem, citronovou šťávou a smetanou a odložíme stranou. |
5 | Kančí hřbet zabalíme do alobalu a necháme uležet. Vypečenou šťávu zředíme trochou zvěřinového fondu a přilijeme do vývaru. Přidáme křenovou směs, okořeníme solí a pepřem. |
6 | Maso smažíme v horkém margarínu asi 3 minuty. Osolíme a opepříme, upravíme na talíře a podáváme s omáčkou. |