Uzené maso pečené v mrkvi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uzené maso pečené v mrkvi
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 26684 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Bramborová kaše |
2 stroužek | Česnek |
5 ml | Citronová šťáva |
150 ml | Hovězí vývar základní |
80 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
2 špetka | Kmín drcený |
60 g | Máslo čerstvé |
400 g | Mrkev kořen |
2 špetka | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel kudrnka |
600 g | Vepřová uzená plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 119,0mg |
Draslík | 364,0mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bramborová kaše, Česnek, Citronová šťáva, Hovězí vývar základní, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Kmín drcený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Vepřová uzená plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Uzené maso pečené v mrkvi postup přípravy receptu:
1 | Mrkev očistíme, omyjeme a nastrouháme. Maso nakrájíme na čtyři stejné plátky, přidáme pepř, kmín, potřeme česnekem. Pekáček vymažeme máslem. |
2 | Do pekáčku vložíme strouhanou mrkev, zakapeme citronovou šťávou, posypeme posekanou petrželkou. Na mrkev položíme plátky masa a vše polijeme rozehřátým máslem. Pečeme 45 minut za občasného podlévání troškou vývaru. |
3 | Plátky masa položíme na talíře, přidáme mrkev, bramborovou kaši a ke každé porci lžíci nakládaného hrášku. |
V celku rychlý recept na dobré vyvážené jídlo. I přes to, že se vůbec nepoužije sůl, je jídlo velmi chutné. Sladká zeleninka se úžasně spojí s vůní másla a uzeného. Mohu jen doporučit a popřát dobrou chuť!