Grilovaný zvěřinový hamburger - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaný zvěřinový hamburger
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26685 |
Kategorie: | Burgery, sendviče |
Ingredience
3 ks | Jablka |
50 g | Máslo čerstvé |
3 g | Muškátový oříšek |
20 ml | Olej slunečnicový |
5 g | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
100 g | Salát hlávkový |
80 g | Slanina vepřová |
450 g | Srnčí plec |
5 g | Sůl |
10 g | Tymián čerstvý |
1 ks | Vejce slepičí |
4 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 202,7mg |
Draslík | 627,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 278,6mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,6mg |
Vitamín E | 3,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Muškátový oříšek, Olej slunečnicový, Slanina vepřová, Sůl, Tymián čerstvý, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Salát hlávkový, Srnčí plec, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaný zvěřinový hamburger postup přípravy receptu:
1 | Umleté maso ze zvěřiny, vejce, bylinky, sůl a pepř prohněteme a vytvarujeme 4 hamburgery. Grilovací rošt potřeme trochou oleje a hamburgery grilujeme asi 6 minut z každé strany, dokud nejsou propečené. |
2 | Housky rozpůlíme a lehce opražíme na roštu. Jablka omyjeme, vykrojíme jádřince a jablka nakrájíme na silné plátky. Máslo rozehřejeme ve 2 pánvích a plátky jablek smažíme asi 4 minuty doměkka, ale nesmí se rozpadnout. Poprášíme je skořicí a uložíme na teplé místo. |
3 | Listy salátu omyjeme, otřepáním osušíme a rozložíme na dolní poloviny housek. Na salát naskládáme slaninu, plátky jablek a hamburger, přiklopíme horní polovinu housky a podáváme. |
Poznámka
Můžeme použít jakékoliv maso ze zvěřiny, lze smíchat i různé druhy.