Recept

Grilovaný zvěřinový hamburger

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 26685
Kategorie: Burgery, sendviče

Ingredience

3 ks Jablka
50 g Máslo čerstvé
3 g Muškátový oříšek
20 ml Olej slunečnicový
5 g Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
100 g Salát hlávkový
80 g Slanina vepřová
450 g Srnčí plec
5 g Sůl
10 g Tymián čerstvý
1 ks Vejce slepičí
4 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 620 kcal
Kilojoule 2 595kJ
15% Sacharidy 54 g
30% Tuky 22 g
37% Sodík 733 mg
89% Bílkoviny 50 g

Grilovaný zvěřinový hamburger postup přípravy receptu:

1

Umleté maso ze zvěřiny, vejce, bylinky, sůl a pepř prohněteme a vytvarujeme 4 hamburgery. Grilovací rošt potřeme trochou oleje a hamburgery grilujeme asi 6 minut z každé strany, dokud nejsou propečené.

2

Housky rozpůlíme a lehce opražíme na roštu. Jablka omyjeme, vykrojíme jádřince a jablka nakrájíme na silné plátky. Máslo rozehřejeme ve 2 pánvích a plátky jablek smažíme asi 4 minuty doměkka, ale nesmí se rozpadnout. Poprášíme je skořicí a uložíme na teplé místo.

3

Listy salátu omyjeme, otřepáním osušíme a rozložíme na dolní poloviny housek. Na salát naskládáme slaninu, plátky jablek a hamburger, přiklopíme horní polovinu housky a podáváme.

Poznámka

Můžeme použít jakékoliv maso ze zvěřiny, lze smíchat i různé druhy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept