Šťavnaté jelení steaky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šťavnaté jelení steaky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26687 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Ananas |
20 ml | Balsamico ocet |
50 g | Banány |
1 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
3 ks | Jalovec |
800 g | Jelení maso |
100 g | Kompot třešňový |
50 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř bílý |
1 kávová lžička | Sůl |
60 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 170,0mg |
Draslík | 774,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 60,6mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ananas, Balsamico ocet, Banány, Jelení maso, Kompot třešňový, Pepř bílý, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Jalovec, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šťavnaté jelení steaky postup přípravy receptu:
1 | Tři lžíce oleje smícháme s octem, červeným vínem, rozmačkanými jalovčinkami a hořčicí. Do směsi naložíme roštěnky a marinujeme pod pokličkou 24 hodin v chladničce. |
2 | Maso vyjmeme z marinády, necháme okapat a osušíme. Zbytek oleje rozehřejeme na pánvi a steaky smažíme 6 minut z obou stran. Osolíme, opepříme a uložíme. |
3 | Ve výpeku osmažíme kostičky ananasu. Banán oloupeme, rozčtvrtíme a smažíme s ananasem. Přidáme třešně se šťávou a 2-3 lžíce marinády, prohřejeme a ochutíme. Maso upravíme na talíře, pokapeme omáčkou a podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je máslová rýže.