Tousty obložené srnčími filety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tousty obložené srnčími filety
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26688 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
4 krajíc | Chléb toastový |
50 g | Kompot brusinkový |
100 g | Kompot hruškový |
40 g | Margarín |
5 g | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
400 g | Srnčí kýta |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 0,1mg |
Draslík | 58,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Kompot hruškový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kompot brusinkový, Margarín, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Srnčí kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tousty obložené srnčími filety postup přípravy receptu:
1 | Srnčí maso nakrájené na plátky osmažíme v horkém margarínu ze všech stran na středním ohni 3-6 minut, osolíme, opepříme, zabalíme do alobalu a necháme 5 minut odpočinout. |
2 | Toastový chléb nasucho opečeme a ještě horký potřeme silnou vrstvou brusinkového kompotu. |
3 | Maso nakrájíme napříč na tenké plátky a rozložíme na toasty. Upravíme na talíře a ihned podáváme s půlkou hrušky ozdobené petrželkou. |