Koláčky s nektarinkami a tvarohem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláčky s nektarinkami a tvarohem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 2669 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
1 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
200 g | Listové těsto |
350 g | Nektarinka |
100 g | Tvaroh měkký - nízkotučný |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 135,1mg |
Draslík | 166,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 355,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Cukr moučkový, Nektarinka, Tvaroh měkký - nízkotučný, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Listové těsto mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláčky s nektarinkami a tvarohem postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 200C. |
2 | Listové těsto rozválíme a rozkrojíme na čverce. Nektarinky nařízneme, spaříme a sloupneme. Poté rozpůlíme, vypeckujeme, nakrájíme na dílky a pokapeme citrónovou šťávou. |
3 | Tvaroh utřeme s 1 žloutkem, cukrem, vanilkovým cukrem, citronovu kůrou a šťávou. Rozdělíme jej doprostřed každého čterce těsta, na něj naskládáme nektarinky a rohy těsta přehneme dovnitř. Potřeme rozšlehaným žloutkem. |
4 | Koláčky přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme asi 25minut. |
5 | Před podáváním posypeme moučkovým cukrem. |
Poznámka
Listové těsto použijeme mražené nebo připravíme viz recept "Listové těsto"