Lasagne se zvěřinou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lasagne se zvěřinou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26690 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule |
20 g | Máslo čerstvé |
3 g | Muškátový oříšek |
100 g | Paprika červená |
5 g | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
150 g | Slanina vepřová |
400 g | Srnčí maso pečené |
5 g | Sůl |
100 g | Sýr Gouda 45% |
350 g | Těstoviny Lasagne |
20 g | Tymián čerstvý |
250 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 73g |
---|---|
Cholesterol | 92,5mg |
Draslík | 657,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Muškátový oříšek, Paprika červená, Slanina vepřová, Sůl, Sýr Gouda 45%, Tymián čerstvý, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Srnčí maso pečené, Těstoviny Lasagne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lasagne se zvěřinou postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 220 °C. Upečenou zvěřinu nakrájíme na nudličky. Papriku očistíme, rozpůlíme, odstraníme semínka, dužinu omyjeme a nakrájíme na nudličky. Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno nasekáme. |
2 | Máslo rozehřejeme, cibuli a česnek necháme zesklovatět. Přidáme slaninu a papriku a smažíme 4 minuty. |
3 | Petrželku omyjeme, otřepáním osušíme a najemno nasekáme. Jednu lžíci nasekané petrželky odložíme stranou, zbytek smícháme se smetanou, tymiánem, muškátovým oříškem, solí a pepřem, přilijeme na pánev. |
4 | Maso, lasagne, omáčku a nastrouhaný sýr naskládáme postupně do nákypové formy. Mozzarellu nakrájíme na kostičky a rozdělíme na směs. Pečeme v předehřáté troubě při 220 °C asi 25 minut. |