Srnčí s bylinkovými houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí s bylinkovými houbami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26691 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
500 g | Houby čerstvé |
3 ks | Jalovec |
20 g | Kerblík |
40 g | Máslo čerstvé |
20 g | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
800 g | Srnčí maso |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 112,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 300,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Kerblík, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Jalovec, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Srnčí maso mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí s bylinkovými houbami postup přípravy receptu:
1 | Srnčí svíčkovou potřeme solí a pepřem. Troubu předehřejeme na 120 °C. |
2 | Polovinu másla rozehřejeme v pekáči. Srnčí maso s rozmačkanými jalovčinkami a bobkovým listem osmažíme a pod pokličkou pečeme v troubě asi 15 minut. |
3 | Houby očistíme, otřeme, nakrájíme na plátky. V oleji a zbytku másla je smažíme asi 5 minut dozlatova, osolíme, opepříme. |
4 | Maso vyjmeme, nakrájíme na šikmé plátky. Upravíme na talíře a podáváme posypané houbami a lístky kerblíku. |
Poznámka
Vynikající přílohou je bageta s máslem.