Opékaný platýs v pistáciích - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Opékaný platýs v pistáciích
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 26693 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
60 g | Pistácie |
750 g | Platýz - filety |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 108,0mg |
Draslík | 830,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pistácie, Platýz - filety, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Opékaný platýs v pistáciích postup přípravy receptu:
1 | Vyloupané pistácie pokrájíme na velmi drobno. Platýse osolíme, potřeme rozehřátým máslem a obalíme v pokrájených pistáciích. Plátky vložíme na grilovací pánev a restujeme pět minut z jedné strany a pět minut z druhé strany. Řídíme se tloušťkou plátků. Maso je hotové, pokud je dostatečně pevné a zároveň křehké. |
2 | Plátky platýse i s odpadnutými pistáciemi rozdělíme na talíře a hned podáváme. |