Jednoduchý recept

Zaječí filet na salátu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 26694
Kategorie: Maso

Ingredience

30 ml Balsamico ocet
30 ml Citronová šťáva
150 g Fazolové lusky zelené
1 kávová lžička Hořčice
1 ks Hrušky
70 ml Olej olivový
40 g Ořechy vlašské
5 g Pepř černý mletý
200 g Salát hlávkový
5 g Sůl
20 ml Víno červené
200 g Zaječí maso
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 335 kcal
Kilojoule 1 402kJ
4% Sacharidy 13 g
34% Tuky 26 g
26% Sodík 516 mg
27% Bílkoviny 15 g

Zaječí filet na salátu postup přípravy receptu:

1

Fazolky očistíme, omyjeme a vaříme v osolené vodě 5 minut do poloměkka. Zchladíme je pod studenou vodou a necháme okapat. Listy salátu očistíme, omyjeme, otřepáním osušíme a nadrobno natrháme.

2

Žampiony očistíme, nakrájíme na tenké plátky. Hrušku oloupeme, rozpůlíme, vykrojíme jádřinec a obě poloviny podélně nakrájíme na dílky. Ihned je pokapeme citronovou šťávou.

3

Zaječí filet opepříme a prudce smažíme 3-5 minut ve 2 lžících oleje. Pak je vyjmeme a zabalíme do alobalu.

4

Vypečenou šťávu smícháme s červeným vínem, hořčicí, octem balsamico a zbytkem oleje. Filet vybalíme z alobalu a nakrájíme na plátky.

5

Salát a přísady rozdělíme na 4 talíře, pokapeme omáčkou a podáváme s teplými plátky zaječího masa a vlašskými ořechy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept