Recept

Treska pod bramborovou krustou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 26696

Ingredience

900 g Brambory
125 ml Mléko polotučné
60 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej kukuřičný
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
4 plátek Treska aljašská
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 280 kcal
Kilojoule 1 172kJ
9% Sacharidy 31 g
20% Tuky 15 g
6% Sodík 122 mg
13% Bílkoviny 8 g

Treska pod bramborovou krustou postup přípravy receptu:

1

Nejprve si připravíme bramborovou kaši. V osolené vodě vaříme oloupané a na kostky nakrájené brambory, dokud nejsou měkké. Poté je přecedíme na sítu, vrátíme do hrnce a řádně rozšťoucháme. Přidáme máslo, ohřáté mléko, sůl, pepř a vymícháme hladkou kaši.

2

Do pekáče vyloženého pečícím papírem vložíme plátky tresky, potřeme olejem, zasypeme drobně pokrájeným česnekem, osolíme, opepříme, přikryjeme bramborovou kaší. V troubě předehřáté na 230 °C pečeme deset minut.

3

Před koncem pečení rozehřejeme gril a vložíme pod něj pekáč s rybou. Grilujeme, dokud bramborová kaše nezezlátne. Rybu v pekáči rozkrájíme na porce, posypeme posekanou petrželkou, rozdělíme na talíře a hned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept