Treska pod bramborovou krustou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska pod bramborovou krustou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26696 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
900 g | Brambory |
4 stroužek | Česnek |
60 g | Máslo čerstvé |
125 ml | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Olej kukuřičný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 plátek | Treska aljašská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 21,5mg |
Draslík | 970,6mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Olej kukuřičný, Sůl, Treska aljašská mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Treska pod bramborovou krustou postup přípravy receptu:
1 | Nejprve si připravíme bramborovou kaši. V osolené vodě vaříme oloupané a na kostky nakrájené brambory, dokud nejsou měkké. Poté je přecedíme na sítu, vrátíme do hrnce a řádně rozšťoucháme. Přidáme máslo, ohřáté mléko, sůl, pepř a vymícháme hladkou kaši. |
2 | Do pekáče vyloženého pečícím papírem vložíme plátky tresky, potřeme olejem, zasypeme drobně pokrájeným česnekem, osolíme, opepříme, přikryjeme bramborovou kaší. V troubě předehřáté na 230 °C pečeme deset minut. |
3 | Před koncem pečení rozehřejeme gril a vložíme pod něj pekáč s rybou. Grilujeme, dokud bramborová kaše nezezlátne. Rybu v pekáči rozkrájíme na porce, posypeme posekanou petrželkou, rozdělíme na talíře a hned podáváme. |