Jednoduchý recept

Králičí filet s liškami a čerstvými fíky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 26698
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Cibulka jarní
4 ks Fíky čerstvé
800 g Králičí maso
20 ml Likér pomerančový
180 g Lišky čerstvé
20 g Máslo čerstvé
20 ml Ocet Sherry
30 ml Olej olivový
20 ml Olej stolní
5 g Pepř bílý
100 g Salát Lollo Biondo
5 g Sůl
20 g Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 500 kcal
Kilojoule 2 091kJ
8% Sacharidy 27 g
32% Tuky 24 g
29% Sodík 579 mg
76% Bílkoviny 43 g

Králičí filet s liškami a čerstvými fíky postup přípravy receptu:

1

Plátky masa smažíme v oleji 3-4 minuty. Vyjmeme je, zabalíme do alobalu a odložíme stranou.

2

Salát omyjeme, otřepáním osušíme, natrháme na kousky a odložíme stranou. Lišky a jarní cibulku očistíme. Cibulku omyjeme, nakrájíme na tenké kroužky.

3

Lišky smažíme na másle, dokud se voda neodpaří. Tymián omyjeme, otřepáním osušíme a z 1 snítky otrháme lístky. Zbytek tymiánu odložíme stranou. Jarní cibulky a tymián přidáme k liškám a osmažíme. Směs ochutíme solí a pepřem, necháme zchladnout.

4

Fíky oloupeme, rozpůlíme, nakrájíme na dílky. Z octa, sherry, likéru, olivového oleje a špetky soli připravíme zálivku a smícháme ji se salátem. Plátky masa vyjmeme z alobalu a nakrájíme na plátky.

5

Natrhané salátové listy upravíme na velký talíř. Na salát rozdělíme houbovou směs a plátky masa. Podáváme ozdobené fíky a zbytkem tymiánu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept