Králičí játrové špízy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králičí játrové špízy
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26701 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
40 ml | Balsamico ocet |
300 g | Jablka |
400 g | Játra králičí |
20 g | Med včelí |
20 ml | Olej rostlinný |
5 g | Pepř černý mletý |
80 g | Šalotka |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 176,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 40,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Jablka, Med včelí, Olej rostlinný, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Játra králičí, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králičí játrové špízy postup přípravy receptu:
1 | Kuchyňsky upravená játra pokrájíme na sousta. Šalotku oloupeme a pokrájíme na proužky. Dužinu z jablek nakrájíme na silné plátky. |
2 | Na vlhké špejle střídavě napichujeme kousky jater, dílky jablek a šalotky. |
3 | Na pánvi rozpálíme olej a špízy smažíme z každé strany 3 minuty. Vyjmeme a pokapeme octem balsamico. |
4 | Špízy osolíme a opepříme. Na másle osmažíme cibuli a zbývající jablka, přidáme med a podáváme ke špízům. |