Ruský salát s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 16 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ruský salát s vejci
Celkový čas: | 16 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26704 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 ks | Brambory |
1 ks | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
60 g | Majonéza |
2 ks | Mrkev kořen |
2 ks | Okurky nakládané |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý celý |
5 g | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 283,7mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,7mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Majonéza, Okurky nakládané, Paprika mletá sladká, Pepř černý celý, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ruský salát s vejci postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo (max. 6 minut), zchladíme studenou vodou a oloupeme. Uvaříme také oloupané brambory a mrkev vcelku, necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky. V míse smícháme brambory, mrkev, scezený sterilovaný hrášek, přidáme najemno nasekanou kyselou okurku a 2 vejce, osolíme, opepříme. Nakonec vmícháme majonézu, důkladně promícháme a necháme v lednici vychladit. Zbylá vejce nakrájíme na plátky, kterými ozdobíme okraj mělké mísy, do středu navršíme vychlazený salát. Vejce jemně posypeme paprikou, salát ozdobíme snítkou petrželky. |