Recept

Králičí filet s artyčokovou kaší

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 26710
Kategorie: Maso

Ingredience

450 g Artyčoky
30 ml Balsamico ocet
1 kávová lžička Citronová šťáva
600 g Králičí maso
20 ml Olej olivový
80 ml Olej z vlašských ořechů
20 g Pažitka
5 g Pepř bílý
180 g Rajčata
80 g Šalotka
30 g Strouhanka
5 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 488 kcal
Kilojoule 2 041kJ
6% Sacharidy 23 g
39% Tuky 29 g
35% Sodík 709 mg
62% Bílkoviny 35 g

Králičí filet s artyčokovou kaší postup přípravy receptu:

1

Artyčoky necháme okapat a v mixéru je rozšleháme s polovinou ořechového oleje, trochou citronové šťávy, solí a pepřem.

2

Šalotky oloupeme a najemno nasekáme. Rajčata omyjeme, stopku a semínka odstraníme, dužinu nakrájíme na kousky. Pažitku omyjeme a otřepáním osušíme.

3

Zbývající ořechový olej smícháme s octem, solí a pepřem na zálivku. Přidáme šalotky, rajčata a pažitku. Králičí filety smažíme v oleji 5-6 minut. Osolíme je, opepříme, zabalíme do alobalu a necháme asi 5 minut uležet.

4

Artyčokovou kaši posypeme strouhankou a v troubě ji zapékáme pod grilem asi 2 minuty. Filety nakrájíme na plátky a upravíme s kaší na talíře. Ozdobíme směsí šalotky, rajčat a pažitky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept