Králičí filet s artyčokovou kaší - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králičí filet s artyčokovou kaší
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 26710 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
450 g | Artyčoky |
30 ml | Balsamico ocet |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
600 g | Králičí maso |
20 ml | Olej olivový |
80 ml | Olej z vlašských ořechů |
20 g | Pažitka |
5 g | Pepř bílý |
180 g | Rajčata |
80 g | Šalotka |
30 g | Strouhanka |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 85,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 845,3mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky, Balsamico ocet, Citronová šťáva, Králičí maso, Pažitka, Pepř bílý, Rajčata, Šalotka, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olej z vlašských ořechů mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králičí filet s artyčokovou kaší postup přípravy receptu:
1 | Artyčoky necháme okapat a v mixéru je rozšleháme s polovinou ořechového oleje, trochou citronové šťávy, solí a pepřem. |
2 | Šalotky oloupeme a najemno nasekáme. Rajčata omyjeme, stopku a semínka odstraníme, dužinu nakrájíme na kousky. Pažitku omyjeme a otřepáním osušíme. |
3 | Zbývající ořechový olej smícháme s octem, solí a pepřem na zálivku. Přidáme šalotky, rajčata a pažitku. Králičí filety smažíme v oleji 5-6 minut. Osolíme je, opepříme, zabalíme do alobalu a necháme asi 5 minut uležet. |
4 | Artyčokovou kaši posypeme strouhankou a v troubě ji zapékáme pod grilem asi 2 minuty. Filety nakrájíme na plátky a upravíme s kaší na talíře. Ozdobíme směsí šalotky, rajčat a pažitky a podáváme. |