Pečená pražma s olivami a zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená pražma s olivami a zeleninou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 26712 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 hrst | Bazalka |
1 ks | Citrony |
120 g | Fazolové lusky zelené |
4 kávová lžička | Olej olivový |
120 g | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 plátek | Pražma |
12 ks | Rajčata Cherry |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,7mg |
Draslík | 324,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Citrony, Fazolové lusky zelené, Pražma, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená pražma s olivami a zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Nejprve si připravíme čtverce pečícího papíru tak velké, abychom do nich mohli zabalit plátky ryby. |
2 | Plátky ryby omyjeme a osušíme. |
3 | Plátek ryby vložíme na polovinu čtverce papíru. Přidáme čtvrtinu fazolek, čtvrtku rozpůlených rajčat, čtvrtinu bazalkových lístků a jeden plátek citronu. Směs osolíme, opepříme a zakapeme lžičkou oleje. Druhou polovinu papíru přehneme přes směs a po obvodu založíme. Stejným způsobem připravíme všechny plátky. |
4 | Balíčky s rybou vložíme na plech a v troubě předehřáté na 200 °C pečeme patnáct minut. |
5 | Hotové ryby v balíčcích rozdělíme na talíře, ozdobíme olivami. Podáváme s vařenými bramborami. |