Recept

Vařený rejnok s máslovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 26713
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
4 kávová lžička Kapary
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
600 g Rejnok křídlo
0,5 kávová lžička Sůl
225 ml Víno bílé
625 ml Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 374 kcal
Kilojoule 1 565kJ
1% Sacharidy 5 g
26% Tuky 19 g
37% Sodík 732 mg
62% Bílkoviny 35 g

Vařený rejnok s máslovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Do hlubšího kastrolu vlijeme víno, vodu, přidáme sůl, pepř a „křídla“ z rejnoka. Vaříme na mírném plameni patnáct minut, až křídla zkřehnou.

2

V rendlíku se silným dnem rozpustíme máslo a zahříváme. Až máslo zhnědne, vlijeme do něj vývar, citronovou šťávu, posekanou petrželovou nať a propláchnuté kapary. Omáčku ještě dvě minuty prohříváme.

3

Uvařená křídla rozdělíme na talíře, přelijeme připravenou omáčkou a hned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept