Jednoduchý recept

Jelení steak s bylinkovým máslem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 26714

Ingredience

800 g Jelení maso
120 g Máslo bylinkové
30 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
120 g Slanina vepřová
5 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 617 kcal
Kilojoule 2 580kJ
1% Sacharidy 2 g
59% Tuky 44 g
42% Sodík 837 mg
89% Bílkoviny 50 g

Jelení steak s bylinkovým máslem postup přípravy receptu:

1

Podle potřeby zbavíme steaky tuku a šlach. Maso lehce naklepeme, opepříme a protkneme špekem.

2

V pánvi rozehřejeme olej, steaky osmažíme. Čím je steak silnější, tím delší bude doba smažení (krvavý asi 8 minut, mírně propečený asi 10 minut, propečený asi 12 minut). Po obrácení osmaženou stranu osolíme, později osolíme i druhou stranu.

3

Steaky upravíme na předehřátý talíř, obložíme plátkem bylinkového másla.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou dušená cibule, krokety a míchaný salát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept