Jelení steak s bylinkovým máslem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jelení steak s bylinkovým máslem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 26714 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Jelení maso |
120 g | Máslo bylinkové |
30 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
120 g | Slanina vepřová |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 190,4mg |
Draslík | 714,2mg |
Vláknina | 662,5mg |
Vitamín A | 11,1mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jelení maso, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo bylinkové, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jelení steak s bylinkovým máslem postup přípravy receptu:
1 | Podle potřeby zbavíme steaky tuku a šlach. Maso lehce naklepeme, opepříme a protkneme špekem. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej, steaky osmažíme. Čím je steak silnější, tím delší bude doba smažení (krvavý asi 8 minut, mírně propečený asi 10 minut, propečený asi 12 minut). Po obrácení osmaženou stranu osolíme, později osolíme i druhou stranu. |
3 | Steaky upravíme na předehřátý talíř, obložíme plátkem bylinkového másla. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou dušená cibule, krokety a míchaný salát.