Zaječí hřbet v perníkové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zaječí hřbet v perníkové omáčce
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 26717 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
20 g | Kompot brusinkový |
10 g | Margarín |
60 g | Máslo čerstvé |
10 ml | Ocet vinný červený |
5 g | Pepř černý mletý |
20 g | Perník |
50 g | Slanina vepřová |
5 g | Sůl |
150 ml | Víno červené |
150 ml | Vývar zeleninový |
1 kg | Zaječí maso |
200 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 229,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 13,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Ocet vinný červený, Slanina vepřová, Sůl, Víno červené, Zaječí maso mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kompot brusinkový, Margarín, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Perník, Vývar zeleninový, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zaječí hřbet v perníkové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Filet uvolníme od kosti. Kosti nasekáme na několik kousků, osmažíme se zeleninou a špekem na margarínu. Přilijeme vývar a vaříme, dokud se objem tekutiny nezmenší na polovinu. |
2 | Přidáme brusinkový kompot, červený vinný ocet, bobkový list a vaříme asi 5 minut. Fond propasírujeme, přidáme červené víno a opět vaříme, dokud se polovina tekutiny neodpaří. Vmícháme perník a máslo. |
3 | Filet opepříme a opékáme 4-5 minut. Osolíme, opepříme, přidáme k omáčce a na mírném ohni vaříme asi 5 minut. |