Recept

Zaječí hřbet v perníkové omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 26717
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
20 g Kompot brusinkový
10 g Margarín
60 g Máslo čerstvé
10 ml Ocet vinný červený
5 g Pepř černý mletý
20 g Perník
50 g Slanina vepřová
5 g Sůl
150 ml Víno červené
150 ml Vývar zeleninový
1 kg Zaječí maso
200 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 563 kcal
Kilojoule 2 355kJ
4% Sacharidy 13 g
36% Tuky 27 g
45% Sodík 907 mg
103% Bílkoviny 58 g

Zaječí hřbet v perníkové omáčce postup přípravy receptu:

1

Filet uvolníme od kosti. Kosti nasekáme na několik kousků, osmažíme se zeleninou a špekem na margarínu. Přilijeme vývar a vaříme, dokud se objem tekutiny nezmenší na polovinu.

2

Přidáme brusinkový kompot, červený vinný ocet, bobkový list a vaříme asi 5 minut. Fond propasírujeme, přidáme červené víno a opět vaříme, dokud se polovina tekutiny neodpaří. Vmícháme perník a máslo.

3

Filet opepříme a opékáme 4-5 minut. Osolíme, opepříme, přidáme k omáčce a na mírném ohni vaříme asi 5 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept