Kančí kotlety s těstovinami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kančí kotlety s těstovinami
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26719 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
125 ml | Bujón houbový |
4 stroužek | Česnek |
60 g | Fíky čerstvé |
250 g | Houby nakládané |
10 g | Jalovec |
800 g | Kančí pečeně |
20 g | Margarín |
10 g | Nové koření celé |
60 ml | Olej olivový |
20 g | Petržel - nať |
50 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
400 g | Těstoviny Tagliatelle |
500 ml | Víno červené |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 93g |
---|---|
Cholesterol | 167,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 37,8mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,1mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Fíky čerstvé, Houby nakládané, Nové koření celé, Sůl, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bujón houbový, Jalovec, Kančí pečeně, Margarín, Olej olivový, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Těstoviny Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kančí kotlety s těstovinami postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme v osolené vodě do poloměkka. |
2 | Petrželku omyjeme, otřepáním osušíme a najemno nasekáme. Smícháme s olejem a kořením. Stroužky česneku oloupeme, vidličkou je trochu rozmačkáme a přidáme do směsi. Osolíme. |
3 | Maso potřeme směsí. Margarín rozehřejeme na pánvi a kotlety smažíme asi 8 minut. Neustále je potíráme marinádou. Zalijeme vínem a bujonem a necháme dalších 10 minut uležet. |
4 | Houby necháme okapat v cedníku a přidáme ke směsi. Maso vyjmeme a uložíme do tepla. Do omáčky vmícháme smetanu. |
5 | Těstoviny scedíme, upravíme s kotletami na talíře, ozdobíme dílky fíku a podáváme. |