Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 74 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 34 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 26721

Ingredience

1800 g Artyčoky
3 polévková lžíce Citronová šťáva
2 ks Citrony
4 plátek Okouník mořský
150 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
10 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 546 kcal
Kilojoule 2 287kJ
16% Sacharidy 58 g
51% Tuky 38 g
26% Sodík 524 mg
25% Bílkoviny 14 g

Mořský okoun na grilu postup přípravy receptu:

1

Nejprve očistíme artyčoky. Zbavíme je tuhých listů až k žlutému srdíčku, uřízneme špičatý vršek do poloviny, stonek odstraníme i se zbytky tmavých listů. Očištěné artyčoky vkládáme do vody se čtvrtkami citronu a když jsou všechny očištěné, nakrájíme je na plátky.

2

V hlubokém rendlíku na zahřátý olivový olej klademe artyčoky, posekaný tymián, na plátky nakrájený česnek, citronovou šťávu, pepř, sůl, směs pod poklicí na mírném plameni dusíme třicet minut. Dbáme, aby artyčoky nezměnily barvu.

3

Plátky ryby potřeme olivovým olejem, okořeníme pepřem a solí a na grilovací pánvi na oleji restujeme z každé strany čtyři minuty.

4

Na talíře rozdělíme artyčoky a porce ryb, hned podáváme s pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept