Mořský okoun na grilu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 74 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořský okoun na grilu
Celkový čas: | 74 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 34 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 26721 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1800 g | Artyčoky |
10 stroužek | Česnek |
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 ks | Citrony |
4 plátek | Okouník mořský |
150 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 0,4mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 54g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 98,9mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky, Česnek, Citronová šťáva, Citrony, Okouník mořský, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mořský okoun na grilu postup přípravy receptu:
1 | Nejprve očistíme artyčoky. Zbavíme je tuhých listů až k žlutému srdíčku, uřízneme špičatý vršek do poloviny, stonek odstraníme i se zbytky tmavých listů. Očištěné artyčoky vkládáme do vody se čtvrtkami citronu a když jsou všechny očištěné, nakrájíme je na plátky. |
2 | V hlubokém rendlíku na zahřátý olivový olej klademe artyčoky, posekaný tymián, na plátky nakrájený česnek, citronovou šťávu, pepř, sůl, směs pod poklicí na mírném plameni dusíme třicet minut. Dbáme, aby artyčoky nezměnily barvu. |
3 | Plátky ryby potřeme olivovým olejem, okořeníme pepřem a solí a na grilovací pánvi na oleji restujeme z každé strany čtyři minuty. |
4 | Na talíře rozdělíme artyčoky a porce ryb, hned podáváme s pečivem. |