Jednoduchý recept

Jelení závin s pórkem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 26722

Ingredience

500 g Jelení maso
400 g Listové těsto
20 ml Mléko polotučné
10 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
300 g Pórek
150 g Sýr Gouda 45%
5 g Sůl
50 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 781 kcal
Kilojoule 3 268kJ
14% Sacharidy 51 g
58% Tuky 43 g
46% Sodík 929 mg
81% Bílkoviny 46 g

Jelení závin s pórkem postup přípravy receptu:

1

Listové těsto necháme rozmrazit. Troubu předehřejeme na 200 °C. Pórek očistíme, omyjeme, nakrájíme na kroužky. V hrnci rozehřejeme olej. Mleté maso a pórek osmažíme. Přilijeme vývar, necháme přejít varem, osolíme, opepříme, necháme vychladnout.

2

Sýr nakrájíme na kostičky a smícháme s vychladlým masem. Listové těsto rozválíme na pomoučené pracovní ploše na plát o velikosti asi 30 x 45 cm. Na těsto rovnoměrně rozdělíme náplň. Závin opatrně stočíme.

3

Přehyb a povrch závinu potřeme trochou mléka. Závin pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 35 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept