Jednoduchý recept

Kořeněný losos s omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (87%)
ID receptu: 26723
Kategorie: Maso

Ingredience

150 g Baby špenát
1 kávová lžička Česnek sušený
1 polévková lžíce Citronová šťáva
2 kávová lžička Kmín římský
4 plátek Losos - filety
200 g Máslo čerstvé
30 ml Olej rostlinný
1 polévková lžíce Oregano sušené
1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Rozmarýn sušený
1 polévková lžíce Sůl mořská
1 polévková lžíce Tymián sušený
3 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 482 kcal
Kilojoule 2 015kJ
2% Sacharidy 6 g
66% Tuky 50 g
55% Sodík 1 g
10% Bílkoviny 6 g

Kořeněný losos s omáčkou postup přípravy receptu:

1

Lososa zbavíme kůže.

2

V mixeru umixujeme sušený česnek, kmín, mořskou sůl, sušené bylinky a mletou papriku. Směsí potřeme jednu stranu lososa. Okořeněné porce lososa restujeme na oleji nejprve kořeněnou stranou, po dvou minutách maso obrátíme a smažíme, dokud není dobře propečené.

3

V mezičase připravíme omáčku. Umixujeme žloutky, do kterých za chodu mixeru tenkým pramínkem vlijeme rozehřáté máslo. Když je omáčka dostatečně hustá, přidáme citronovou šťávu a pepř. Omáčku přelijeme do mísy a držíme na teple.

4

Na talíře rozdělíme lístky špenátu, na ně položíme porce lososa, přelijeme připravenou omáčkou a hned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept