Pečený losos s cibulí, pórkem a bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený losos s cibulí, pórkem a bylinkami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 26724 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
500 g | Baby špenát |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
500 g | Losos - filety |
6 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 65,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 201,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Baby špenát, Cibule, Citronová šťáva, Citrony, Kopr čerstvý, Losos - filety, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pečený losos s cibulí, pórkem a bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a pórek nakrájíme na kolečka a čtyři minuty je restujeme na lžíci oleje do změknutí. Zbylý olej v míse smícháme s citronovou šťávou, bylinkami, solí, pepřem. |
2 | Lososa omyjeme, osušíme, poskládáme do zapékací mísy. Na rybu narovnáme cibuli s pórkem, přelijeme okořeněným olejem a v troubě předehřáté na 200 °C pečeme deset minut. |
3 | V mezičase v osolené vodě uvaříme špenát. |
4 | Upečené porce lososa i se zeleninou rozdělíme na talíře, jako přílohu přidáme špenát, ozdobíme plátky citronu a hned podáváme. |