Jelení steak s kaštany - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jelení steak s kaštany
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26726 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 kávová lžička | Cukr krupice |
600 g | Jelení maso |
100 g | Kaštanové pyré |
80 g | Kaštany jedlé |
30 ml | Koňak Armaňak |
25 g | Máslo čerstvé |
25 ml | Olej stolní |
5 g | Pepř černý mletý |
50 g | Salát hlávkový |
5 g | Sůl |
80 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 146,1mg |
Draslík | 617,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 128,6mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jelení maso, Kaštany jedlé, Olej stolní, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kaštanové pyré, Koňak Armaňak, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jelení steak s kaštany postup přípravy receptu:
1 | V pánvi na oleji osmažíme jelení steaky z obou stran 3-4 minuty z každé strany. Osolíme, opepříme a vyjmeme. |
2 | Do jiné pánve dáme cukr a necháme zkaramelizovat. Steaky v něm obalíme, přilijeme brandy a vše necháme v pánvi vychladnout. |
3 | Kaštanové pyré smícháme s rozpuštěným máslem a smetanou. Do steaků vytvoříme kapsu a naplníme připravenou směsí a upravíme na salát. Ozdobíme pečenými kaštany. |