Recept

Srnčí pečeně na slanině

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 26727

Ingredience

1 kávová lžička Citronová šťáva
200 g Hrušky
8 ks Jalovec
125 g Kompot brusinkový
25 g Máslo bylinkové
50 g Máslo čerstvé
5 g Pepř černý mletý
5 g Skořice mletá
100 g Slanina vepřová
1,2 kg Srnčí maso
5 g Sůl
400 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 642 kcal
Kilojoule 2 687kJ
9% Sacharidy 32 g
46% Tuky 35 g
31% Sodík 625 mg
93% Bílkoviny 52 g

Srnčí pečeně na slanině postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 250 °C. Je-li nutné, srnčí hřbet očistíme a po délce maso do hloubky 1 cm uvolníme od kosti. Jalovčinky rozmačkáme a vetřeme do masa, osolíme, opepříme, obložíme nakrájenou slaninou.

2

Srnčí hřbet vložíme na pekáček s bylinkovým máslem, pečeme asi 30 minut v troubě při teplotě 250 °C. Potom přidáme smetanu a necháme ještě 20 minut zapékat. Vyjmeme slaninu a od kosti odkrojíme jednotlivé medailonky.

3

Hrušky očistíme, rozpůlíme a vykrojíme jádřince, ochutíme skořicí a citronovou šťávou. Hrušky podusíme na másle a naplníme brusinkovým kompotem. Na talíř upravíme srnčí medailonky, podlijeme výpekem a doplníme hruškami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept