Zdravý recept

Bažantí polévka se zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 235 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 210 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 26728

Ingredience

1 kg Bažant obecný
150 g Cibule
50 g Hrášek
30 g Kapusta hlávková
150 g Kapusta růžičková
150 g Mrkev kořen
80 g Paprika červená
5 g Pepř černý mletý
150 g Petržel kořen
100 g Rajčata
5 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 544 kcal
Kilojoule 2 274kJ
5% Sacharidy 17 g
147% Tuky 110 g
31% Sodík 610 mg
110% Bílkoviny 62 g

Bažantí polévka se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Bažanta omyjeme a vaříme ve 2 litrech osolené vody bez pokličky asi 30 minut. Mezitím očistíme mrkev, petržel, růžičkovou kapustu a kapustu, omyjeme a nadrobno nakrájíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Připravenou zeleninu nasypeme do polévky, vaříme na mírném ohni 3 hodiny.

2

Maso vyjmeme, necháme okapat. Rajčata oloupeme a nakrájíme na kostičky. Papriku rozpůlíme, odstraníme stopku a semínka, dužinu omyjeme a nakrájíme na nudličky.

3

Vychladlé maso vykostíme, nakrájíme na kousky. Polévku scedíme a necháme přejít varem. Přidáme maso, rajčata, papriku, mražený hrášek a vaříme 3 minuty. Polévku ozdobíme petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept