Kachní játrová paštika s hroznovým kompotem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachní játrová paštika s hroznovým kompotem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26730 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
20 g | Cukr moučkový |
100 ml | Džus hroznový |
150 g | Hroznové víno |
300 g | Játra drůbeží |
150 g | Máslo čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
80 ml | Víno portské |
10 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 45,0mg |
Draslík | 315,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 64,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Džus hroznový, Hroznové víno, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Játra drůbeží, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachní játrová paštika s hroznovým kompotem postup přípravy receptu:
1 | Kachní játra omyjeme, osušíme a osmažíme na 1 lžíci másla dorůžova. Osolíme je, opepříme, vložíme do misky. Vypečený tuk zalijeme portským vínem a nalijeme na játra. Uložíme do chladu, necháme 12 hodin marinovat. |
2 | Játra najemno rozmixujeme a propasírujeme. Zbytek másla utřeme do pěny a smícháme s játry. Směs naplníme do formy vyložené alobalem a uložíme na 24 hodin do chladna. |
3 | Na pánvi zkaramelizujeme moučkový cukr a zalijeme ho hroznovým džusem. Hrozny omyjeme, rozpůlíme, odstraníme jadérka a přidáme na pánev. Ochutíme trochou čerstvě nastrouhaného zázvoru. Játrovou paštiku nakrájíme na plátky a podáváme s teplým hroznovým kompotem. |