Recept

Polévka z červeného zelí s bažantem a švestkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 26731

Ingredience

1 kg Bažant obecný
2 ks Bobkový list
60 g Cibule
10 g Cukr krupice
15 g Hořčice
30 g Husí sádlo
2 ks Jablka
3 ks Jalovec
15 ml Ocet Sherry
5 g Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
5 g Sůl
1 l Voda pitná
500 ml Víno červené
50 g Zakysaná smetana
500 g Zelí červené - sterilizované
125 g Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 556 kcal
Kilojoule 2 327kJ
8% Sacharidy 30 g
31% Tuky 23 g
31% Sodík 613 mg
74% Bílkoviny 42 g

Polévka z červeného zelí s bažantem a švestkami postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme. Husí sádlo rozehřejeme ve velkém hrnci a cibuli na něm osmažíme. Přidáme červené zelí a osmažíme.

2

Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a dužinu nakrájíme na plátky. Přidáme zelí. Přidáme červené víno, bobkové listy, 1 l vody přivedeme k varu.

3

Mezitím omyjeme bažanta, rozdělíme na 6-8 dílů, osolíme a potřeme rozmačkanými jalovčinkami a hořčicí.

4

Bažanta a sušené švestky přidáme do polévky a na mírném ohni vaříme asi 1 hodinu. Bažanta vyjmeme a maso vykostíme. Bobkové listy odstraníme a maso znovu vložíme do polévky.

5

Polévku ochutíme cukrem, octem sherry a pepřem. Ozdobíme petrželkou, lžící kyselé smetany a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept