Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 26732

Ingredience

200 g Játra husí
2 cl Koňak Armaňak
1 ks Lanýž
150 ml Smetana 16% (pochoutková)
5 g Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
3 cl Víno portské
800 ml Vývar slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 212 kcal
Kilojoule 885kJ
2% Sacharidy 7 g
16% Tuky 12 g
61% Sodík 1 g
22% Bílkoviny 12 g

Polévka z husích jater postup přípravy receptu:

1

Do mixéru dáme husí játra, smetanu a žloutky a dohladka rozšleháme. Slepičí vývar přivedeme do varu, odstavíme a vmícháme přecezenou rozmixovanou směs. Vývar znovu prohřejeme (nesmí přejít varem). Mícháme, dokud nevznikne krémová hmota. Ochutíme ji portským vínem, koňakem a solí. Z lanýže nastrouháme několik plátků a odložíme stranou. Zbytek nadrobno nasekáme a rozdělíme do 4 talířů nebo misek. Zalijeme polévkou, ozdobíme ušlehanou smetanou a plátky lanýže a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept