Polévka z husích jater - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z husích jater
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26732 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
200 g | Játra husí |
2 cl | Koňak Armaňak |
1 ks | Lanýž |
150 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
5 g | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
3 cl | Víno portské |
800 ml | Vývar slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 461,4mg |
Draslík | 142,7mg |
Vláknina | 25,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Játra husí, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koňak Armaňak, Lanýž, Smetana 16% (pochoutková), Víno portské, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z husích jater postup přípravy receptu:
1 | Do mixéru dáme husí játra, smetanu a žloutky a dohladka rozšleháme. Slepičí vývar přivedeme do varu, odstavíme a vmícháme přecezenou rozmixovanou směs. Vývar znovu prohřejeme (nesmí přejít varem). Mícháme, dokud nevznikne krémová hmota. Ochutíme ji portským vínem, koňakem a solí. Z lanýže nastrouháme několik plátků a odložíme stranou. Zbytek nadrobno nasekáme a rozdělíme do 4 talířů nebo misek. Zalijeme polévkou, ozdobíme ušlehanou smetanou a plátky lanýže a podáváme. |