Červenorybízová pěna - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Červenorybízová pěna
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 2674 |
Kategorie: | Pěny |
Ingredience
50 g | Cukr krupice |
150 g | Jogurt bílý |
500 g | Rybíz červený |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 46,1mg |
Draslík | 402,1mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 51,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jogurt bílý, Rybíz červený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Červenorybízová pěna postup přípravy receptu:
1 | Smícháme jogurt se šlehačkou, přidáme cukr a ušleháme do hladké, lehké pěny. Vložíme do lednice. |
2 | Rybíz omyjeme, odstopkujeme a asi polovinu vmícháme do vychlazené pěny. |
3 | Rozdělíme do pohárů, posypeme zbytkem rybízu a dle chuti posypeme cukrem. Ihned podáváme. |